Jyväskylän Syksy: Hyvyys ja pyhyys

Hyvyys odottaa usein vuoroaan taustalla, nousematta barrikadeille. Myös pyhyys on elämässä mukana, vaikka sitä ei huomaisi. Jyväskylän Syksyn webinaarissa 21.10. puhuttiin kahdesta syksyn kirjasta ja niiden aiheista. Toisen niistä on kirjoittanut Tarmo Kunnas (Mikä mieli uskonnoissa), toinen on Lassi Nummen nimikkoseurassa koottu esseekokoelma Hyvyys. Professori Tarmo Kunnas, psykologian maisteri ja ylemmän erityistason psykoterapeutti Sari Riepponen ja kirjastonhoitaja, filosofian maisteri Ilkka Hirvi keskustelivat. Puhetta johti Kulttuurivihkojen päätoimittaja Elias Krohn. Katso video.

Jyväskylän Syksy: Dialogisuus oppimisessa

Dialogisuus rakentaa tasavertaisuutta ja syventää ymmärrystä. Jyväskylän Syksyn webinaarissa Tampereen yliopiston professori Juha Suoranta valottaa dialogiaperiaatetta Paulo Freiren pedagogiikassa ja Humanistisen ammattikorkeakoulun yliopettaja Lena Segler-Heikkilä vuorovaikutusta ja myötätuntoa oppimistilanteissa. Puhetta johtaa Kulttuurivihkojen päätoimittaja Elias Krohn. Katso video.

Jyväskylän Syksy: Erätauko ja dialogisuus

Ehkä Suomi ei olekaan vaikenemisen vaan dialogin, yhteyden ja yhdistysten koti. Jyväskylän Syksyn webinaarissa Kriittisen korkeakoulun puheenjohtaja Severi Hämäri kertoo Erätauko-keskusteluista ja Siviksessä asiantuntijana toimiva Lea Lihavainen dialogisuuden tarpeesta ja kohteista kansalaistoiminnassa ja toimittaja. Puhetta johtaa Kulttuurivihkojen päätoimittaja Elias Krohn. Katso tallenne.

Jyväskylän Syksy: Sota vai rauha?

Afganistanin kriisin myötä elämän ja rauhantilan hauraus on käynyt dramaattisella tavalla taas kerran selväksi. Onko sota ikuinen ja väistämätön, ja mihin rauhantyö kykenee? Jyväskylän Syksyn webinaarissa lauantaina 18.9. Taideyliopiston vararehtori, kuvataiteilija Jaana Erkkilä-Hill ja sosiologi, luennoitsija ja rauhanaktivisti Timo Virtala keskustelivat rauhantyön kysymyksistä. Esille nousivat myös nimet Pyhä Ksenia Pietarilainen ja Arndt Pekurinen. Puhetta johti päätoimittaja Elias Krohn. Katso video.

Jyväskylän Syksy: Avauskeskustelu dialogisuudesta

Jyväskylän Syksy -tapahtuman tämänkertaisena teemana on dialogi. Tapahtuma järjestetään kaikille avoimena webinaarisarjana.

Tapahtuman suojelija on pianisti, pedagogi, filosofian maisteri Eila Tarasti. Keskustelujen puheenjohtajana toimii päätoimittaja, valtiotieteiden maisteri Elias Krohn. Tapahtuma on hyväksytty osaksi Tutkitun tiedon teemavuotta. Järjestäjä on Lassi Nummen seura ry yhteistyössä Kulttuurivihkojen kanssa.

Jyväskylän Syksyssä: Miten etätyö muuttaa työelämää?

Ahti Ruoppila SAK:sta kertoi Jyväskylän Syksyn tilaisuudessa perjantaina 27.11., miten työelämä muuttuu etätyön yleistyessä. Entä miten tämä vaikuttaa tutkijan työhön? Sitä valaisi jatko-opiskelija Yannick Lahti. Keskustelua moderoi Kulttuurivihkojen päätoimittaja Elias Krohn.

Keskustelu holokaustin muistamisesta

Holokaustin päättymisestä on kulunut 75 vuotta. Tänä syksynä ilmestyi Kulttuurivihkojen kustantamana Timo Suutarisen esikoisrunokokoelma Kirsikankukkien kaupunki, jonka aihepiirinä on holokausti. 

Jyväskylän Syksyn etätapahtuma toteutettavassa keskustelussa "Miten holokaustia muistetaan tänään?" 24.11. olivat Suutarisen lisäksi mukana Lapin yliopiston valokuvauksen opettaja ja tohtorikoulutettava Michael Jacobs sekä historiallis-yhteiskunnallisen kasvatuksen apulaisprofessori Jan Löfström Turun yliopistosta.

Jyväskylän Syksyn etätapahtumassa keskusteltiin Arvo Salosta

Aikalaiset muistanevat Arvo Salon ennen kaikkea Ylioppilaslehden päätoimittajana, Lapualaisooppera-musiikkinäytelmän (1966) käsikirjoittajana ja sosiaalidemokraattisena poliitikkona. Salo kirjoitti kuitenkin myös kolumneja ja runoja sekä näytelmän Aleksis Kiven aikaisesta suomalaisesta kulttuurielämästä. Filosofian tohtori Riikka Ylitalon uutuusteos, elämäkerta Sanamaagikko – Arvo Salon koetut vaiheet (Reuna 2020), valottaa Salon elämänvaiheita hänen työnsä ja kirjallisen tuotantonsa eri näkökulmasta.

ILMOITUS