Ville-Juhani Sutinen: Kapitalismin museo

Kaunokirjallinen esseekokoelma luotaa Yhdysvaltojen henkistä tilaa Donald Trumpin presidenttikaudella. Sutinen on asunut Berkeleyssä, Kaliforniassa, Trumpin vaalivoitosta lähtien ja todistanut mielenosoituksia, mellakoita ja muita yhteiskunnallisia liikahduksia. Kirjassa käsitellään myös sitä, miten eri puolilla maata on siirrytty tyrmistyksestä post-trumpilaiseen turtumisen aikaan. Näistä lähtökohdista esseet laajenevat pohtimaan muun muassa toisinajattelun ja siirtolaisuuden traditiota San Fransiscon alueella, arjen radikalismia, kodittomuutta, road trip -kirjallisuutta ja vanhan Amerikan muuttumista kitschiksi. Sutisen mukaan nostalgiasta on tullut Yhdysvaltojen politiikan tärkein voimatekijä ja maa on muuttunut oman itsensä museoksi. Hänen retkensä amerikkalaisen unelman matkamuistojen perässä vievät niin entiselle teurastamolle kuin Fordin liukuhihnalle, aavekaupunkeihin sekä syrjäseudun motelleihin – ja tietenkin kapitalismin museoon.

Kirjailija ja kääntäjä Ville-Juhani Sutinen (s. 1980) on käsitellyt esseissään niin Itä-Eurooppaa kuin Kiinaakin ja viimeksi Venäjää. Hän on aiemmin tutkinut Yhdysvaltojen henkistä tilaa kiitetyssä esseekokoelmassa.

Ville-Juhani Sutinen: Kapitalismin museo. Esseitä Amerikasta
252 sivua, pehmeäkantinen
Kirjastoluokka 48.312 (Yhdysvallat)

ISBN 978-952-7274-10-1 (nidottu) OSTA VERKKOKAUPASTA
ISBN 978-952-7274-11-8 (E-kirja PDF-muodossa) OSTA VERKKOKAUPASTA
Kustantajan suositushinta 20,90 e (nidottu) | 9,67 e (E-kirja)

Nyt verkkokaupassamme erikoishintaan!

Kapitalismin museo vain 9,90 e + postikulut! Tilaa tästä!

Kriitikot arvioivat

Alle nelikymppisenä Sutinen on jo kolunnut maapalloa kaukaisesta idästä suureen länteen. Matkoillaan Sutinen käy rohkeasti sisään ihmisten ja yhteisöjen arkeen, mutta pysyttelee samalla ulkopuolisena silmänä. Yhtä aikaa myötäelävä ja kriittinen katse on hänen matkakirjojensa ehdoton ansio.

”Amerikkalainen elämä on suurten toiveiden vaihtamista nostalgisiksi muistoiksi”, Sutinen määrittää ja kirjoittaa erinomaiset esseet vierailuistaan Fordin autotehtaalle ja Chicagon teurastamoteollisuuden jäänteille.

Risto Löf Keskisuomalaisessa 10.4.2018

Kirjailija puhuu

Jyväskylän Kevät -tapahtumassa 23.3.2018:

Trumpin ja runouden ilta (Kulttuurivihkojen kevään 2018 kirjojen julkistusjuhla), Helsinki 4.4.2018: