Mikä vihkot?

Kulttuurivihkot on kuudesti vuodessa ilmestyvä yleisaikakauslehti. Lehdessä julkaistaan muun muassa uutisia, artikkeleita, kritiikkejä, esseitä, kaunokirjallisuutta, valokuvataidetta ja sarjakuvia. Seuraamme erityisesti ruohonjuuritasolla tehtävää kulttuurityötä ja yhteiskunnallista aktivismia. Lehden yhteiskunnallinen linja on vasemmistolainen, mutta se ei ole sidoksissa mihinkään puolueeseen.

Lehti perustettiin vuonna 1973 antamaan Kulttuurityöntekijäin Liitolle ääni. Siitä kehittyi suomalaisen vasemmiston keskeinen kulttuurilehti. Liiton lopettaessa toimintansa 1990-luvun alussa Kulttuurivihkot jatkoi järjestöistä riippumattomana julkaisuna. Vuosina 19921998 lehteä julkaisivat Vihreä Lyhty Oy ja Kulttuurivihkot-yhdistys ry, vuoden 1999 Kulttuurivihkojen kannatusyhdistys. Vuodesta 2000 lehteä on julkaissut helsinkiläinen Domirola Oy.

 

Kulttuurivihkot (in english something like ”the booklet of culture”) is an independent Finnish culture magazine. It comes out six times in year. Kulttuurivihkot deals with all kind of arts, societal phenomena and philosophy.