Tuula Hämäläinen: Tuulenkantaja

on paljon meteliä johon piiloutua
on taloja niin kirkkaita että näkyvät läpi

Kun malttaa pysähtyä, voi tulla katsoneeksi ympärille uudella tavalla – ja nähdä jotain odottamatonta. Muun muassa tätä käsittelee suggestiivinen runoteos Tuulenkantaja.

Tuulenkantaja on Tuula Hämäläisen seitsemäs runokokoelma.

Karri Kokon Lyhyttaward-tunnustuspalkinto 2023!

ISBN 978-952-7437-67-4 (painettu), ISBN 978-952-7437-68-1 (pdf). Kirjastoluokka 82.2. Pehmeäkantinen. 67 sivua. Ovh. painettu 21,90 e, pdf 9,90 e. Hinnat sisältävät alv:n, 10 %. Ilmestynyt 20.3.2023.

Verkkokauppa

Tilaa painettu kirja

Osta sähkökirja

Kirjasta sanottua

Tuottelias tekijä on nopeasti, sivussa huomion polttopisteestä kehittynyt yhdeksi uuden runouden huipuista, erityisesti kollegoiden arvostamaksi kirjoittajaksi. – – Hämäläisen tyylissä tunnistaa sekä viime vuosisadan modernistien että uudempien tekijöiden vahvan vaikutuksen. Hänen äänensä löytyy jostain Gunnar Björlingin, Eeva-Liisa Mannerin ja Harri Nordellin välisestä maastosta, koetellusta mutta tekijälle vaikeakulkuisesta, jossa kaikille yhteistä todellisuutta sanoitetaan uusilla, entistä tarkemmilla tavoilla.

Vesa Rantama Helsingin Sanomissa (17.5.2023)

Kannattaa tarkentaa runoilijaan, joka sanoo (vaikkakin parenteeseissa), että ”herkeämättä alkuräjähdyksen hiukkaset virtaavat lävitsemme”. Ja saa muutamalle riville mahtumaan sanat Proust, Väinämöinen ja årets böcker, ja laittaa häpeämättä vielä kysymysmerkin perään!

Karri Kokon Lyhyttaward-tunnustuspalkinnon perustelut

Tuula Hämäläinen on mestarillinen runontekijä. Hänen uusimmassa runokokoelmassaan Tuulenkantaja elämän väliaikaisuus kirkastuu ja sykähtelee tarkoissa havainnoissa. 

Milka Luhtaniemi Runografi-sivustolla

Tuula Hämäläisen aiempia teoksia:

Sateenkaarikäärme

Meren ikävä

Suojelushämärä

Amuletti

kerros n