Tarita Ikonen: Lasinalaiskudos

Tanssiva karhu -palkintoehdokas 2021!

Proosarunoja alkoholismista, viiltelystä, äidistä ja tyttärestä, kosketuksen ja koskemattomuuden eri muodoista. Avoimesti tunnustukselliset ja omaelämäkerralliset runot tuovat alkoholistiperheen lapsen kokemukset lukijan iholle. Lasinalaiskudos on Tuho-trilogian toinen osa. Ensimmäinen osa Kylmyyden monologi ilmestyi vuonna 2018 (Kirjokansi).

Tarita Ikonen (s. 1992) on käynyt Kriittisen korkeakoulun kirjoittajakoulun. Hän on työskennellyt muun muassa kirjastossa ja antikvariaatissa.

Kuva: Noora Ojala.

Kirjastoluokka 82.2. Ovh 20,90 e (nidottu), 10,90 e (e-kirja). Hinnat sisältävät alv:n, 10 %. Pehmeäkantinen, 84 sivua. ISBN: 978-952-7274-69-9 (nidottu), 978-952-7274-70-5 (pdf).

Tilaa painettu kirja kotiisi!

Ilmestynyt 31.12.2020.

Kirjasta sanottua

”Armoa antamattoman suora Lasinalaiskudos viiltää esiin alkoholismin aiheuttaman tuskan tuorein havainnoin. Tarita Ikonen kirjoittaa lasinkirkkaan läpinäkyväksi, miten lapsi ehdollistuu peittämään äitinsä riippuvuuden. Parempi juosta päin seinää kuin antaa muiden huomata äidin mustelmat. Omista kokemuksista syntyneet runot välittävät häpeän, vihan, surun ja ikävän äidin luo, joka määrää lastensa elämästä kuin julma jumala.”
Tanssiva karhu -palkintoraati

”Runot tempaavat mukaansa, runoilija viiltelee niin että sattuu..”
Nimimerkki hikkaj kirjavinkit.fi-sivustolla

”Lasinalaiskudos on kaunistelematon kuvaus riistetystä lapsuudesta, rikotusta lapsesta ja nuoresta naisesta, joka etsii itseään janoten läheisyyttä ja rakkautta. Ikonen tuo väkevissä ja jopa tunnustuksellisissa runoissaan sekä rankimmat kokemuksensa että syvimmät tunteensa aivan lukijan iholle, jopa sen alle.”
Satu Järvinen Kirjat kertovat -blogisivustolla.

Kirjailija esiintyy