Sinikka Huusko: Kokonaan

Kokonaan-teoksessa heittäydytään rakkauteen – kokonaan. Se on pelottavaa, ihanaa ja järkyttävää. Runoissa käsitellään myös eroamisia, kaipuuta, kuolemaa sekä niin sanottuja perhearvoja.

Sinikka Huusko (s. 1962) on opiskellut Kriittisessä Korkeakoulussa ja ollut osallisena Gummeruksen Runot 2013 -antologiassa. Hänen esikoisteoksensa Suolaruusu (2019) oli ehdolla Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkinnon saajaksi. Kokonaan on hänen toinen julkaistu teoksensa.

ISBN: 978-952-7437-44-5 (painettu), 978-952-7437-45-2 (pdf). 78 sivua, kovakantinen. Kirjastoluokka 82.2. Ovh. painettu 22,90 e, pdf 9,90 e. Hinnat sisältävät alv:n 10 %. Ilmestynyt 23.11.2022.

Einari Vuorela -palkintoraadin kunniamaininta 2023!

Verkkokauppa

Tilaa painettu kirja

Osta sähkökirja

Kirjasta sanottua

Huusko kuvaa hengästyttävän konkreettisesti heittäytyvää, palavaa ja hullua rakastumista, jossa on myös pakonomaisen rakkauden tuhoisia piirteitä. Hän näyttää pelottavan, ihanan ja järkyttävän hullaantumisen vahvasti ja hellästi kielellä, johon on helppo tarttua. “Rakkaus rusikoi pikku nyrkeillään kehikot liitoksistaan, riehuu kuin tappamisen makuun päässyt keiju lähteen äärellä.” Hän kirjoittaa ihmisistä, jotka palelevat ja ovat luopuneet toivosta”, joka voisi saada alkunsa ”kun olkapää ihan vahingossa toisen olkapäätä suutelee.” Rakkaus ei koskaan häviä. Eikä se kulu loppuun runojen runojen aiheena, kun siihen tartutaan näin väkevin lausein.

Einari Vuorela -palkintoraadin perustelut kunniamaininnalle

Teos on voimakkaan affektiivinen: kuvasto värisyttää, hiipii iholla ja kaivautuu sen alle kuin veitsenkärki. Tekstit välittävät tuntemuksen pidäkkeettömästä purkautumisesta, joka pitää sisällään myös rosoja – on virkistävää, että niiden on annettu näkyä, koska tällä kertaa ne eivät riko runojen etenemistä.

Tuomas Aitonurmi Runografi-sivustolla