Santtu Cederström: Hanto

Hantossa ensirakkaus on vienyt elämän jo ennaltaan huterat palaset apokalyptisen maanvyörymän mukana – jonnekin – hermoilla ja kestokyvyllä leikittelevään tuliseen pätsiin. Nuoruuden kohokohta! Rakkaus! –Rakkaus itsessään on kaunista, ekstaattista, uskomatonta ja estotonta; mutta rakkauden jälkeinen kurimus, syyllisyys kaikessa kyvykkyydessään kyseenalaistaa, vaikuttaa vähintäänkin yhtä estottomalta kuin sen alkuun pannut voima.

Sen missä suojelen sinistä pientä heiveröistä höyhentä
Haavoittuvaisuuden sydäntä
Elämäni ydintä
Rakkautta joka pakenee itseään
Jos menetän sen olen mennyttä

Santtu Cederström (s. 1992) istuu vuodenpäivät rantakivillä istuskellen nauttii ja istuu. Lempihuveinaan lahoavat vuoristoradat, vanhat nakuelokuvat sekä käytöstä poistetut rakennusmateriaalit ties mihin käyttöön…

Hanto on Santtu Cederströmin esikoisteos.

Verkkokauppa:

Tilaa painettu kirja!

Osta sähkökirja!

Kirjastoluokka 82.2. ISBN: 978-952-7274-83-5 (painettu), 978-952-7274-84-2 (pdf). 55 sivua. Ovh. 19,90 e (painettu), 9,90 e (pdf). Hinnat sisältävät alv:n, 10 %. Ilmestynyt 19.4.2021.

Kirjasta sanottua

”Santtu Cederströmin Hanto-kokoelmassa rakkaus ja sen menetys herättävät puhujan ajattelemaan itsensä uudelleen. Teemoina välittyvät myös aikuistuminen, yhteiskunnan arvostukset ja ympäristössä häilyvät uhat.”

Tuomas Aitonurmi, runografi.fi.

Kirjailija puhuu

Kulttuurivihkojen runoilta 16.11.2021. Santtu Cederström (vas.) ja kustantaja Elias Krohn.