Pauli Pietilä: Kamikazekontakti

nämä taitavat olla lopun aikoja

tämä taitaa olla kalenteri

minä taidan olla tuossa

vedän viivan

nyt löydän sinne

teen viivasta neliön

neliöstä mandalan

se leviää seinille ja lattialle

Kamikazekontaktissa pakottomasti svengaavat säkeet liukuvat eteenpäin tanssivina ja pyörteilevinä. Runojen superminän röntgenkatse kohdistuu syvälle arkipäiväiseen, kiusallisiin tilanteisiin, muistoihin, yhteentörmäyksiin, arjen toistuvuuteen mutta myös elämän unenomaiseen arvoitukseen, jonka ratkaisuyritykset uhmaavat paitsi matemaattisia totuuksia myös herkkähipiäisemmän lukijakunnan mielenrauhaa. Aistivoimainen lyriikka tuntuu kehossa, maistuu suussa ja kuuluu korvissa vielä pitkään lukemisen loputtuakin. Betoninharmaista pohjavirroista huolimatta Kamikazekontaktin runoissa ei säälitä ihmisen osaa. Kudelman perusmoodi ei ole voivottelu tai surkuttelu, vaan hillitön eteenpäinmeno ja arkinen eloonjäämistaistelu. Tärkeimmät eloonjäämiseväät ja aseet taistelussa apatiaa ja hajoamista vastaan ovat mielikuvituksen lento ja huumori, joka tarjoillaan lukijalle mustana, ilman sokeria.

Pauli Pietilä (s. 1993) on pitkän linjan kirjoittaja ja esiintyvä runoilija. Kamikazekontakti on hänen esikoisteoksensa.

ISBN 978-952-7437-54-4 (painettu), ISBN 978-952-7437-55-1 (pdf). Kirjastoluokka 82.2. Pehmeäkantinen. 79 sivua. Ovh. painettu 21,90 e, pdf 9,90 e. Hinnat sisältävät alv:n, 10 %. Ilmestynyt 5.10.2022.

Verkkokauppa

Tilaa painettu kirja

Osta sähkökirja

Kirjailija puhuu

Kulttuurivihkojen kirjailta On The Rocks Kallio -ravintolassa 15.11.2022. Haastattelijana Elias Krohn.