Lassi Rajamaa: Vene ei nyt millään irtoa rannasta

Runokokoelman teemoina ovat luopumisen tuska ja ihanuus, hautausmaa monelta suunnalta tarkasteltuna, eläminen väreineen. Erilaiset tunnerekisterit kohtaavat ja risteävät monesti yllätyksellisillä tavoilla.

kuolema hörppii terassilla kullanväristä pilsneriä

salaisessa puutarhassa kukat aukenevat bang bang bang

Lassi Rajamaa (s. 1944) on Sibelius-Akatemian entinen rehtori ja musiikinteorian lehtori, koulutukseltaan diplomiurkuri ja filosofian maisteri. Rajamaa on aina kirjoittanut, piirtänyt ja soittanut. Häneltä on aiemmin ilmestynyt piirros- ja proosarunokirja Tuuli on puskissa vaarallisen voimakasta (Rondo Classic, 2018).

Osta painettu kirja verkkokaupasta!

Tai

Tilaa sähkökirja!

Myynnissä myös Rosebudin CityCenterin myymälässä (Asematunneli, Helsinki).

Kirjastoluokka 82.2. Ovh 21,90 e (nidottu), 10,90 e (e-kirja). Hinnat sisältävät alv:n, 10 %. Pehmeäkantinen, 92 sivua. ISBN: 978-952-7274-75-0 (nidottu), 978-952-7274-76-7 (pdf).
Ilmestynyt lokakuussa 2020.

Kirjasta sanottua

”Vaikka etukanteen päätynyt piirros ja siitä takakanteen lohkaistu yksityiskohta jäävät tämän teoksen ainoiksi kuvataiteellisiksi kytköksiksi, lukija saa nauttia Rajamaan musiikillisesta asiantuntemuksesta paitsi kielen ja sen esittämien tulkintojen, myös hiotun kokonaisrakenteen tasolla. Luen teosta ensisijaisesti sonettimuotoisena kokoelmana, jossa esittelyjakso, kehittelyjaksot ja kertaus luovat temaattisesti yhtenevän kontekstin istutuksineen, upotuksineen ja lunastuksineen.”

Venla-Vanamo Asikainen Tuli&Savu-lehdessä 2/2021

Kirjailija puhuu