Johanna Hartikainen: Mitä kerrot vuodenkorento

Mitä kerrot vuodenkorento käsittelee parisuhdeväkivallasta vapautumista, sen jättämiä jälkiä ja identiteetin uudelleenkokoamista. Kaikki ei muutu hetkessä eheäksi; kertojan kuva itsestä vuoroin hahmottuu ja hupenee, kiteytyy ja murenee. Luontometaforat, mieli- ja kielikuvat voimauttavat. Teos tarjoaa samaistumispintaa oman elämänsä toipumismatkailijoille.

Johanna Hartikainen (s. 1982) on kielenkääntäjä (FM) ja kirjoittamisen aineopinnot suorittanut humanististen tieteiden kandidaatti. Hän on suomentanut 34 teosta englanninkielisistä alkuteoksista ja kirjoittanut lehtijuttuja. Hartikaisen kaunokirjallisia tekstejä on julkaistu muun muassa antologiassa Tervetuloa, sanoi valo, Nokturno-sivustolla sekä Tuli&Savu-lehdessä. Mitä kerrot vuodenkorento on hänen esikoisteoksensa.

ISBN 978-952-7437-73-5 (painettu), ISBN 978-952-7437-74-2 (pdf). Kirjastoluokka 82.2. Pehmeäkantinen. 93 sivua. Ovh. painettu 22,90 e, pdf 9,90 e. Hinnat sisältävät alv:n, 10 %. Ilmestynyt toukokuussa 2023.

Verkkokauppa

Tilaa painettu kirja

Osta sähkökirja

Kirjasta sanottua

”Hartikaisen runojen henkilökohtaisuus tempaisee lukijan vuoroin nurkan perälle, itikkamyrskyyn, tuulentien pysäkille, laulavaan metsään ja väärältä rannalta oikealle rannalle. Mielikuvien vahvuus ja visuaalisuus saa lukijan kokemaan, että hän on läsnä runossa ja tapahtumapaikalla. – – Uskon, että ensi kesänä katson sudenkorentojen lentoa eri tavalla tämän lukukokemuksen jälkeen.”

Marjukka Kaitakorpi Kirjallisuusterapia-lehdessä