Heikki Niska: Hornanperän hurjapäät

Kolmesta noitasisaruksesta kaksi asuu maalla, Hornanperällä, ja yksi Helsingin Sörnäisissä. Hornanperässä korppi raakkuu ja noita nokkosteetä hauduttaa. Lehmä näkee unta, jossa rairuoho kasvaa haaksi, Herra Huikuri laskee luikuria ja sateenkaari on oiva liukumäki. Kaupungissa ostetaan kauppahallissa tiramisua kisulle ja Suomenlinnassa tykinkuuliksi tuotiin kaalit ja lantut.

Heikki Niskan lastenrunot ovat humoristisia, välillä tragikoomisiakin ja niiden tunnelmat vangitsevat yhdessä 10-vuotiaan Matilda Kilpuan taidokkaan kuvituksen kanssa.

Kerran lensin
päin kuumailmapalloa,
kääreillä hoidin
päärukkaa, kalloa.

Lentämistä nyt kaihdan,
luudan metroon vaihdan!

Kirjailija Heikki Niskalla on laaja tuotanto. Hänen aiempia, rakastettuja lastenkirjojaan ovat Nukunausta Nekkulaan, Pitäkää kiinni hatustanne!, Satakieli ja lakaisukone, Peikkovaara, Taikakissan värit, Yrren avaruusmuodot, Lystisaaren kesä ja Hössöttävät Hörvelöt.

Verkkokauppa:

Tilaa painettu kirja!

Osta sähkökirja!

Kirjastoluokka 85.22. 88 sivua. ISBN: 978-952-7274-99-6 (nidottu), 978-952-7437-00-1 (pdf). Ovh. 24,90 e (nidottu), 10,90 e (pdf). Hinnat sisältävät alv:n, 10 %.

Ilmestynyt: 28.5.2021.

Kirjasta sanottua

”Heikki Niskan mielikuvitus maalaa iloa isolla kynällä. Herra Huikuri laskettelee luikuria ja sateenkaaresta syntyy oiva liukumäki. Helsingissä kauppahallista kissa saa tiramisua, niin elävästi kulkevat runoilijan sanat.
Runot on kuvittanut 9-vuotiaana Matilda Kilpua, mikä on oiva valinta. Se kertoo lapsille, että ura voi aueta jo hyvin nuorena. Kilpua on piirtänyt innokkaasti 2-vuotiaasta ja käynyt jo vuosia Art-Rita-taidekoulua.
Hyvistä kuvittajista on ollut Suomen lastenkirjojen laajassa tuotannossa pulaa. Paikkansa onnistuu täyttämään oivasti Kilpua. Hän haastaa täysillä aikuiset tekijät. Hänen kuvansa ovat selkeitä, värikkäitä ja tukevat iloisesti Heikki Niskan kerrontaa.”

Hannu Verronen Kalajokiseutu-lehdessä

Kirjailija puhuu