Hanna-Leena Ylinen: Kilpikaarnaihminen

Kilpikaarnaihminen sisältää oivaltavia ajatuksia ja pieniä tarinoita ihmisen ja luonnon suhteesta. Perinteisten aforismien lisäksi kirjassa on afolleja eli aforistisia novelleja, omakuvia sekä pienoisesseitä.

Ihmiset kuin puut. Kiinnostavimmat kasvaneet hiukan kieroon.

Piti itseään pelaajana. Olikin pelinappula.

Miksei ääriajattelijoina pidetä heitä, jotka miettivät vain rahaa?

Hanna-Leena Ylinen (s. 1962) on turkulaissyntyinen, nykyään Helsingissä asuva kirjailija. Hänen edellinen teoksensa, esikoinen Jotta varastaisit ajatukseni voitti Suomen aforismiyhdistyksen Vuoden aforismikirja -palkinnon 2019. Ylinen on ollut myös Turun Sanomien vuoden aforisti. Hän harrastaa ihmisten tarkkailua ja ulkona uimista, pitää metsistä, merestä ja hylätyistä rakennuksista.

“Ylisen aforismien ansiokkaaseen luonteeseen kuuluvat hyvin muotoillut poleemisuus ja väittelyhalu. Lukija pannaan ajattelemaan itse.”

Siru Kainulainen Turun Sanomissa kirjasta Jotta varastaisit ajatukseni.

ISBN 978-952-7437-17-9 (painettu), 978-952-7437-18-6 (pdf). Kirjastoluokka 10.8. Pehmeäkantinen, noin 60 sivua. Painettu 20,90 e (sis. alv.), pdf 9,90 e (sis. alv.).

Verkkokauppa:

Tilaa painettu kirja!

Osta sähkökirja!

Kirjasta sanottua

”Ylinen kirjoittaa koruttomasti, paisuttelelematta ja maalailematta. Yksinkertaisuus tehoaa.

Ihmisen ja luonnon suhteeseen palataan aina uudestaan eri näkökulmista. Ylinen kyseenalaistaa rajusti ihmisen toimintaa kaikkea elollista kohtaan.”

Taina Ratia Turun Sanomissa (3.1.2022)

Kirjailija puhuu