Elias Krohn (toim.): Mureneva valtio – Näkökulmia Suomen valtionhallinnon henkilöstöpolitiikkaan

Valtion budjettitalouden henkilöstö väheni 30 vuodessa kahdella kolmanneksella. Mitä tämä on merkinnyt henkilöstön ja yhteiskunnallisten palvelujen kannalta? Pekka Tiainen valaisee artikkelissaan valtion ja julkisyhteisöjen henkilöstökehitystä pitkällä aikavälillä.

Yksi yhteiskunnan kehittämisen tärkeä edellytys on runsas ja laadukas tilastotuotanto. Seppo Laaksosen ja Pertti Tannerin artikkeleissa kurkistetaan Tilastokeskuksen kulissien taakse – henkilöstön ammattiyhdistystoiminnan nousuun ja sen merkityksen heikkenemiseen viime vuosikymmeninä sekä tilastotuotannon supistamispyrkimyksiin. Ralf Sund luo katsauksen valtion henkilöstön ammattiyhdistystoimintaan laajemmin. Lisäksi Elias Krohn ja Emilia Kukkala valottavat Postin henkilöstön aseman ja palvelujen muutoksia, jotka valitettavan usein ovat olleet heikennyksiä.

Yhteiskunnallisessa keskustelussa julkista sektoria käsitellään monesti kuluerinä. Mureneva valtio -kirja avaa keskustelua siitä, tulisiko valtion toimintoja ja sen henkilöstöä alkaa tarkastella entistä arvostavammin.

ISBN 978-952-7437-01-8 (painettu), 978-952-7437-02-5 (pdf). Kirjastoluokka 35.1. Pehmeäkantinen, 142 sivua. Ovh. painettu 23,90 e (sis. alv.), pdf 10,90 e (sis. alv.).

Verkkokauppa:

Osta painettu kirja

Osta sähkökirja

Ilmestynyt: 8/2021

Tekijät puhuvat

Keskustelutilaisuus Rosebudin Sivullisessa 10.3.2022, kommentoijana professori Jukka Kekkonen:

https://www.youtube.com/watch?v=6UtVFNlVOqA&t=5s