Jyväskylän Syksy -tapahtuman tämänkertaisena teemana on dialogi. Tapahtuma järjestetään kaikille avoimena webinaarisarjana.

Tapahtuman suojelija on pianisti, pedagogi, filosofian maisteri Eila Tarasti. Keskustelujen puheenjohtajana toimii päätoimittaja, valtiotieteiden maisteri Elias Krohn. Tapahtuma on hyväksytty osaksi Tutkitun tiedon teemavuotta. Järjestäjä on Lassi Nummen seura ry yhteistyössä Kulttuurivihkojen kanssa.

Avauswebinaari järjestettiin keskiviikkona 8.9. Professori Eero Tarasti loi katsauksen dialogin käsitteeseen ja merkitykseen, kirjailija Markus Nummi kertoi isästään Lassi Nummesta keskustelijana ja dialogisuuden rakentajana, filosofian tohtori Matti Kuhna valotti lisää Lassi Nummen järjestötoimintaan ja keskustelukulttuuriin jättämiä jälkiä ja aluejohtaja, yhteiskuntatieteiden maisteri Ahti Ruoppila puhui dialogin merkityksestä työmarkkinapolitiikassa ja muussakin politiikassa. Lopuksi keskusteltiin dialogisuuden merkityksestä nyky-yhteiskunnassa. Puhetta johti Elias Krohn.

Webinaarilla juhlistettiin myös Jyväskylän Kevät ja Syksy -tapahtumien keskeisen taustahahmon, kirjallisuudentutkija, dosentti Katriina Kajanneksen 70-vuotispäivää, jonka kunniaksi oli musiikkiohjelmaa ja Eila Tarastin tervehdyspuheenvuoro.

Katso video:

ILMOITUS