Holokaustin päättymisestä on kulunut 75 vuotta. Tänä syksynä ilmestyi Kulttuurivihkojen kustantamana Timo Suutarisen esikoisrunokokoelma Kirsikankukkien kaupunki, jonka aihepiirinä on holokausti. 

Jyväskylän Syksyn etätapahtuma toteutettavassa keskustelussa "Miten holokaustia muistetaan tänään?" 24.11. olivat Suutarisen lisäksi mukana Lapin yliopiston valokuvauksen opettaja ja tohtorikoulutettava Michael Jacobs sekä historiallis-yhteiskunnallisen kasvatuksen apulaisprofessori Jan Löfström Turun yliopistosta.

Jacobsin taiteellinen tutkimus kohdentuu ”poissaolon painoon”, nykyihmiselle näkymättömiin teloituskenttiin. Se pitää sisällään myös natsien läsnäolon Lapissa toisessa maailmansodassa ja sitä kautta käsittelee hänen omaa suhdettaan tähän maahan. Löfström puolestaan on yhteiskuntaopin didaktiikan ja nuorten historiatietoisuuden asiantuntija, ja pohdimme hänen kanssaan muun muassa holokaustin käsittelyä kouluopetuksessa. Keskustelun puheenjohtajana oli Kulttuurivihkojen päätoimittaja Elias Krohn.

Jyväskylän Syksyn järjestäjä on Lassi Nummen seura, ja tilaisuudessa yhteistyökumppanina on Kulttuurivihkot.

Katso video:

Timo Suutarinen: Kirsikankukkien kaupunki – tiedot ja saatavuus

 

ILMOITUS