Vegaanisia makuelämyksiä jokaiselle

Vegaaninen katuruokatapahtuma Vegånia järjestetään Turun Vanhalla Suurtorilla ja sen ympäristössä 5.–6.8.2022.

Tapahtuman lähtökohtana on tuoda maukas, eettisesti ja ekologisesti toteutettu vegaaniruoka jokaisen saataville.

Lordi Byronin päiväkirjat ja 12 muuta kirjauutuutta Kulttuurivihkoilta

Kulttuurivihkoilta ilmestyy syyskaudella 2022 muun muassa runoutta, aforismeja, esseitä ja pienoisromaani – sekä klassikkorunoilija Lordi Byronin päiväkirjat! Seuraavassa Kulttuurivihkojen syksyn kirjat aakkosjärjestyksessä kirjailijan mukaan:

Vasemmistoliitto kirkasti sosialismiaan

Vasemmistoliiton puoluekokous hyväksyi 11.6. puolueelle uuden periaateohjelman. Edellinen periaateohjelma oli vuodelta 2007. Uuden periaateohjelman otsikkona on ”Vasemmistoliitto rakentaa reilua ja kestävää yhteiskuntaa”. Keskeisiä teemoja ovat demokratian laajentaminen työhön ja talouteen, työn ja toimeentulon takaaminen kaikille sekä ympäristökriisiin vastaaminen reilulla tavalla.

Vasemmistoliiton ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Veronika Honkasalo – "Olen tinkimättömästi ihmisoikeuksien puolella"

Vasemmistoliiton ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Porissa pidettävässä puoluekokouksessa on valittu helsinkiläinen kansanedustaja Veronika Honkasalo. Hän sai jo ensimmäisellä äänestykierroksella yli puolet annetuista äänistä, 154 ääntä. Toisen ehdolla olleen kansanedustajan, Pia Lohikosken, äänimäärä oli 122.

Vasemmistoliiton varapuheenjohtajaksi tunkua – teemoina muun muassa ilmasto, Nato ja työelämä

Tänä viikonloppuna Porissa järjestettävän vasemmistoliiton puoluekokouksen merkittävin henkilövalinta on varapuheenjohtajavaali. Kolmen varapuheenjohtajan paikkoja tavoittelee kaikkiaan yhdeksän ehdokasta. Jatkokautta tavoittelevat toinen varapuheenjohtaja Minna Minkkinen ja kolmas varapuheenjohtaja Jouni Jussinniemi. Ensimmäinen varapuheenjohtaja Jussi Saramo, joka toimii myös puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtajana, ei pyri jatkokaudelle.

Keskustelu eutanasiasta Akateemisessa Kirjakaupassa 3.6.

Hyvän kuoleman teemoista keskustelevat tuoreiden kirjojensa pohjalta Terhokodin johtajana toiminut lääkäri Juha Hänninen ja kirjailija Aija Andersson perjantaina 3.6. klo 17.30 Akateemisen Kirjakaupan Kohtaamispaikalla (Kirjatalo, Keskuskatu 1, Helsinki). Haastattelijana on avaruustähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaoja.

Hänniseltä ilmestyi vast'ikään tietokirja Auta minut kuolemaan – Armollinen, rikollinen eutanasia (Tammi 2022) ja Anderssonilta runoteos Eutanasia (Kulttuurivihkot 2022), joka kertoo parantumattomasti sairaan viimeisestä vuodesta.

Ilmoitus Akateemisen kirjakaupan verkkosivulla

Pajot-festivaali on noussut karjalaisuuden merkkitapahtumaksi

Kontiolahden Höytiäisen kotiseutukeskuksessa sattui ja tapahtui, kun karjalaisen kansanmusiikin, ”kielen ja mielen” Pajot-festivaali pyörähti käyntiin perjantaina 6.5. Ohjelman monipuolisuus oli iloinen yllätys. Sää suosi osin ulkoilmatapahtuman toteutusta ja festivaalin rento yleisöystävällinen tyyli miellytti muutenkin. Pajot on selvästi noussut erääksi karjalaisuuden merkkitapahtumaksi!

Kulttuurivihkojen kevään kirjat julkistetaan 24.5. – tervetuloa!

Kulttuurivihkojen yhdeksän uutuuskirjaa julkistetaan On the Rocks Kallio -ravintolassa Helsingin Kalliossa (Porvoonkatu 1) tiistaina 24.5. kello 18–21. Kirjailijat ovat haastateltavana ja esittävät otteita teoksistaan. Lopuksi on open mic -osuus.

Kulttuurivihkojen lukijatapaaminen sunnuntaina 15.5. klo 15

Kulttuurivihkojen lukijatapaaminen pidetään Helsingin Pasilan Rauhanasemalla (Veturitori 3) sunnuntaina 15.5. klo 15 (huom. kellonaika muuttunut lehdessä ilmoitetusta!). Teemana on uusimman Kulttuurivihkojen tavoin Afrikka. Kaikki Kulttuurivihkojen ystävät ovat tervetulleita.

Nato-jäsenyyttä vastaan osoitetaan mieltä sunnuntaina Helsingissä

Helsingissä järjestetään mielenilmaus Suomen Nato-jäsenyyttä sunnuntaina 15.5. klo 13. Suomi on jättämässä jäsenhakemuksen Natoon lähipäivinä.

"Suomen kansainväliseen asemaan vuosikymmeniksi vaikuttava päätös on tapahtumassa hengästyttävällä aikataululla ilman, että kansalaisten todellista tukea sille oltaisiin mitattu kansanäänestyksessä tai eduskuntavaaleissa. Mielestämme Venäjän hyökkäyssodan aiheuttama pelko ja oikeutettu tuohtumus eivät ole riittäviä syitä hakeutua jäseneksi sen kanssa kilpailevaan sotilasliittoon, jonka strategia perustuu viime kädessä ydinasepelotteeseen. Nato-jäsenyydelle on olemassa vaihtoehto: Suomen tulisi pyrkiä siviilivastarinnan, konfliktien ratkaisun ja rauhan rakentamisen suurvallaksi", mielenosoituskutsussa todetaan.

ILMOITUS