Jukka Paaso on toiminut Turun yleissuunnitteluarkkitehtina 1987–2010. Osallistunut virassa mm. yleiskaavoitukseen, lähiöiden uudistamiseen sekä maahanmuuttajien asumiseen ja esteettömyyssunnitteluun. Turun kaupunginvaltuuston jäsen 1992-2000 (ensin Vihreissä, sitten SDP:ssä). Turun taudin, edustuksellisten vallankäyttäjien valkokaulusrikollisuuden tutkija. Nyt eläkkeellä Kauhavalla. Harrastaa kirjoittamista, kuvataidetta, historiaa ja filosofiaa.

Kaiken ylittämisestä

Ihmisen luomat organisaatiot käyvät keskenään jatkuvaa kilpailua. Kun ihminen on tehostanut organisaatioidensa toimintoja, ihminen on ylittänyt samalla rajoja monilla inhimillisen elämän alueilla. Ihmisen organisoitumisessa on kaksi suurta päävaihetta, maatalous ja teollistuminen. Niin kutsuttu palveluyhteiskunta on teollisen läpimurron seurasta.

Täyskäännöksiä

Kaaos.

Minusta tuntuu nyt siltä, että nyt tietouskoinen länsimainen kulttuuri on nyt kuolemassa ja maapallon poliisivalta on vaihtumassa. Monet ”omatekoiset Auschwitzit” kuihtuvat ja elektroninen sodankäynti yleistyy (atk).

Totaalisesti epäonnistunut yhteiskunta & Puolue

Olemme uskoneet SOKEASTI IHMISEEN, TIETEESEEN JA TEKNIIKKAAN.

Kuljemme siksi kohti maapallon laajuisia VALTIOTYYPPISIÄ LIITTOJA (esim. sotilaallinen NATO), mutta uusi YKSILÖIDEN JA KANSOJEN KANSAINVÄLISYYS on myöhässä.

Maapallo on jo pahoin romuttunut (otsoniaukko jne.), pelkästä viilasta ei ole apua vanhan romun korjaamisessa.

Törmäilyä ja muita kirjoituksia 28.5.–10.6.

28.5.2022

TÖRMÄILYÄ

SUOMEN KANSALLISEN VALTION NATOON LIITTYMINEN TÖRMÄSI KANSAINVÄLISYYTEEN. SAMOIN SUOMEN PUUTAVARATUOTANTO, koska unioni päätti siitä, että puutavaraa ei lueta enää uusiutuvan luonnonvaran tavoitteeseen.

Väliaika ja muita kirjoituksia 29.4.–27.5.2022

29.4.2022

VÄLIAIKA

”Toisen maailmansodan” jälkeen seurasi ”kylmä sota” (1947-1991). Maailmansodassa Yhdysvallat ja Neuvostoliitto kukistivat toverillisesti yhdessä Saksan diktatuurin (Hitlerin aloittaman sodan). Seuraavaksi ”kylmä sota” merkitsi maailmansodan jälkeistä kapitalismin ja kommunismin välistä kilpailua paremmuudesta. Sen voitti teollisen totaalikapitalismin mukainen liberaalidemokratia. Voiton jälkeen ilmestyi kirja ”historian loppu” mutta historia ei loppunut vaan sitä seurasi VÄLIAIKA.

KYSYMYKSIÄ – 2

Se, että VENÄJÄN FEDERAATIO aloitti UKRAINAA VASTAAN ÄSKETTÄIN TÄYSIMITTAISEN SODAN, on aiheuttanut länsimaisessa MEDIASSA äänekkään metelin. UUTISOINTI ON TAPAHTUNUT KRISTILLISEN USKON MORAALISELLA AKSELILLA HYVÄ-PAHA.

SIVIILIVÄESTÖN SUOJATON JA TURVATON TILA TULEE KUITENKIN EHKÄ LAAJENEMAAN JATKOSSA SODANKÄYNNISTÄ MONILLE MUILLE INHIMILLISEN OLEMISEN TASOILLE.

Kysymyksiä

Jos kansainvälinen vallankäyttö olisi organisoitu uudella tavalla, se olisi voinut estää välittömästi kaikki kuolemat UKRAINASSA. UKRAINAN SOTA (KAUHU JA KÄRSIMYS) ON HERÄTTÄNYT ihmiset näkemään, kuinka tärkeää on RAUHA.

RAUHAA ei voi saavuttaa lisäämällä aseistusta ja sotilaallista toimintaa.

Oleminen ja muutos

1. Kun TIETOUSKO JA VARMUUS romahtavat valtiossa, sitä seuraa neuvottomuus ja heikkous.

Valtion ja puolueiden tähänastinen suhde on katkennut.

Maailmansota tai jokin suuri kansainvälinen muutos muuttaa hetkessä poliittisia puolueita valtioissa. Tästä käy hyvänä esimerkkinä toinen maailmansota ja kommunistisen Neuvostoliiton hajoaminen 1990.

Olosuhteiden diktatuuri

EKSISTENTIALISTI poistaa ennen ”täälläoloa” koskevan ajattelutyönsä aloittamista mielensä ANALYYTTISEN FILOSOFIAN.

TIETOUSKOISEN analyyttisen ajattelun ja maailmankatsomuksen pohjalta on luotu lukemattomia länsimaisen nykykulttuurin KOJEITA JA LAITTEITA. Niistä on tullut ihmiskunnalle suuri ongelma.

Valtioton lopputila

RIKKAIMMAT VALTIOT (G20-maat) pitivät lokakuun 2021 lopulla huippukokouksen Roomassa. 1999 perustetun yhteisön päähuoli koskee RAHAVALTAA. Sen kokoukset ovat siksi MIELENOSOITUSTEN kohteena. KIINAN JA VENÄJÄN JOHTAJAT eivät osallistu suoraan kokoukseen.

Glasgow'n ILMASTOKOKOUS käynnistyi heti G20-maiden kokouksen jälkeen.

ILMASTONMUUTOSVALLANKUMOUS - 3

Kun kävin vuosia sitten Kanta-Kauhavan keskustan pääkirjastossa, kysyin nyt eläkepäiviä viettävältä KIRJASTONJOHTAJALTA sitä, miksei kirjastosta löydy yhtään uutta omakustannettani (olin kirjoittanut niitä tuossa vaiheessa jo ainakin sata). Hän vastasi: ”koska niille ei löydy luetteloinnissa paikkaa” (ovatko ne esimerkiksi kaunokirjallisia vai filosofisia tekstejä).

Lisää artikkeleita...

ILMOITUS