Jouni Avelin: Varokaa lentävää päätä! Ja muita jutelmia

Jouni Avelin Grassessa vuonna 1987. Kuva: Olli Riipinen.

Millaisia henkiolennon piirteitä julkkis on ominut käsityksissämme? Onko romaani aina tekijänsä moraalinen manifesti? Murhasiko Fritz Lang ensimmäisen vaimonsa? Ovatko Kallion baarit täynnä downshiftaajia? Kuinka James Bond -elokuvia tarkastellaan kulutuksen näkökulmasta? Miksi hillosipulipurkki särkyi festarivieraan repussa? Mitä tarkoittavat informationaalinen talous ja ulottuvuuksien integrointi? Miksi Proust ei ole Ranskan Knausgård? Oliko Henry Thoreau Waldenin erakko vai monitaidoton joutomies, joka maleksi kylillä ilmaisen lounaan toivossa?

Varokaa lentävää päätä! Ja muita jutelmia on kokoelma Kulttuurivihkoissa vuosina 2009−2018 julkaistuja edelleen ajan henkeen iskeviä kolumneja, joissa Jouni Avelin on käsittelevinään näitä kysymyksiä sekä monia muita kimurantteja aiheita.

Kirjan sivuilla seikkailevat myös televisiosta tutut veijarit Matti Apunen, Jari Tervo, Tuomas Enbuske, Pekka Himanen, Juha Sipilä, Katja Kettu ja Esko Valtaoja sekä lukuisa liuta kulttuurialan vaikuttajia.

Jouni Avelin (s. 1964) on Kulttuurivihkojen toimittaja ja uusturkulainen ilonpilaaja, jolla on pitkä ja laskujohteinen ura senttarina. Hänen harrastuksiaan ovat rakennustyömaiden ja isojen työstökoneiden tarkkailu, homeiset museoelokuvat sekä koirat ja kissat.

Jouni Avelin: Varokaa lentävää päätä! Ja muita jutelmia
143 sivua, pehmeäkantinen
Kirjastoluokka 04
Ovh 18,90 e (nidottu), 8,78 e (e-kirja)
ISBN 978-952-7274-24-8 (nidottu)
OSTA VERKKOKAUPASTA
ISBN 978-952-7274-25-5 (e-kirja)
OSTA VERKKOKAUPASTA

Nyt verkkokauppamme kesäalessa

Varokaa lentävää päätä! Ja muita jutelmia nyt kotiinkannettuna vain 14,95 e! Osta tästä.

Ilmestynyt marraskuussa 2018.