Maria Susanna: Tämän maan pidot

Kerro minulle jotakin kaunista.
(tarkoittaa ajattele minua tänään)

Kerro minulle mitä tahtoisit tehdä nyt.
(tarkoittaa minun kanssani)

Olet vaiti ja vetäytynyt.
(tarkoittaa hylkäsit minut ennen aikojasi)

Tämän maan pidot kertoo toisen ihmisen etsimisestä – silloinkin kun hän on läsnä –, epäilystä, surusta, onnesta ja sen vaikeudesta. Ruotsissa syntynyt kirjailija on asunut aikuisiällään niin Italiassa, Suomessa kuin Virossakin. Häntä kiehtoo irrallisuus, muutos, itsenäiseksi kasvaminen, sopeutuminen ja sopeutumattomuus uusiin ympäristöihin.

”Ovatko kosketukset hukkaan heitettyjä toiveita?” runoilija kysyy olematta kuitenkaan pessimisti. Pallo jää lukijalle.

Maria Susanna (Susanna Poikela, s. 1976) on Tallinnassa asuva maahantuontialan yrittäjä ja runoilija. Hän on opiskellut myös Porin taidekoulussa ja valmistunut Snellman-korkeakoulusta Steiner-koulun luokanopettajaksi. Runoilijana hän on suuntautunut kirjoittamisen lisäksi lavaesiintymisiin.

”Keskeinen teema runoissani on itsenäisyyden löytäminen ja kasvaminen minuksi suhteessa muihin. Olen fyysinen eläjä: tarvitsen toisia ihmisiä ympärilleni kasvaakseni”, kirjailija kertoo.

Maria Susanna: Tämän maan pidot
56 sivua, pehmeäkantinen
Kirjastoluokka 82.2 (suomenkielinen runous)

ISBN 978-952-7274-00-2 (nidottu) OSTA VERKKOKAUPASTA
ISBN 978-952-7274-01-9 (E-kirja PDF-muodossa) OSTA VERKKOKAUPASTA
Kustantajan suositushinta 16,90 e (nidottu) | 8,90 e (E-kirja)

Kriitikoiden sana

Maria Susannan runot nostavat esiin, miten rakkaus on vaikeaa ja mahdotonta. Välttämätöntä ja hengityksen kaltaista. Miten se kysymättä lupaa muuttaa sen, jo(t)(k)a rakastaa ja miten se muutos on löytöretki. Miten rakastettu asettuu rakastamaansa kuin kotiin ilman kiinteistövälittäjän apua. – –

Tämän maan pidot lupaa paljon. Se myös lunastaa lupauksensa suurelta osin – – Minua puhutteli erityisesti Maria Susannan tapaa kirjoittaa kovaa ja kohtalokkaasti, iskeä nopeita iskuja, joiden jäljet eivät suostu siististi siivoutumaan.

Omppu Martin Reader, why did I marry him? -kirjablogissa 14.11.2017

Kirjailija puhuu

Kulttuurivihkot-lehden päätoimittaja Elias Krohn haastatteli Maria Susannaa kustantamon kirjanjulkistustilaisuudessa marraskuussa 2017.