Nimekkeet

Kari Hongisto: Uusi sanontojen sanakirja

Mistä tulee sanonta istu ja pala, mistä se sylttytehdas, jonne jälkien väitetään johtavan, mistä syntyi hernerokkapäivä ja miksi pippurisumutin on huti?

Santtu Cederström: Tulevaisuuden palkkatyöläinen

Runokokoelman aiheet vaihtelevat hylkäämisen ja suoranaisen kadotukseen joutumisen kosmisista kokemuksista fantasioiviin juoksutuksiin ja kokeiluihin, jotka etsivät vapautta, koska sitä ei ollut missään muualla, ’mielellään syvältä**.

Pirjo Kotamäki: Pompeji

Millaisia olivat pompejilaisten viimeiset päivät ennen Vesuviuksen purkausta? Roolirunoissa tästä kertovat pompejilaiset itse.

Johanna Ikonen: Tuntemattoman planeetan unia

Huoli ihmisen ja planeetan tilasta. Matka alkuräjähdyksestä lajien syntyyn ja lajien katoon.

Timo Suutarinen: Eikä varjoja enää ole

Eikä varjoja enää ole jatkaa Timo Suutarisen Kirsikankukkien kaupungin aloittamaa holokaustista kertovien runokirjojen sarjaa.

Kalle Tamminen: Aallot lainehtivat ontuen

Koskettavia runoja syrjässä olemisesta, melankoliasta, elämän viiltävyydestä – ja silti myös kauneudesta.

Heikki Ojanen: Sirpaleita kananmunan tarkoituksesta (ja hieman myös kananlihaa ja kanankakkaa)

Sirpaleita kananmunan tarkoituksesta on lakonisuudessaan, konkreettisuudessaan ja absurdissa loogisuudessaan koukuttava. Teoksen kieli, rytmi, monimerkityksisyys ja yllätyksellisyys imaisevat lukijan mukaansa.

Virpi Alanen: Mahdollisia rakkauslauseita

Teos johdattaa lukijansa mahdollisen äärelle ja kysyy: Mitä voisit ajatella maailmasta, jota rakastat? Mitä voisit sanoa ystävälle, rakastetulle, ihmiselle – kenelle tahansa?

Aija Andersson: Eutanasia

Runokokoelma parantumattomasti sairaan viimeisestä vuodesta.

Mari Saloheimo & Juliana Hyrri: Repo-Rangan ja Neste-Hukan kävelyretki

Repo-Ranka lähtee kävellen isoäitinsä luokse ja ottaa ystävänsä Neste-Hukan mukaan. He ovat viemässä herkkukoria isoäidille, mutta kuinka käy herkkukorin sisällön?