Kati Hiltunen: Kotini on tuntematon manner

Nuori ihminen etsii itseään maailmalta. Runot vievät lukijansa Pariisista Singaporeen, kirjaston hiljaisiin tiloihin ja kesäyön vesisateeseen suomalaisella bensa-asemalla. Kati Hiltunen kirjoittaa raikkaita ja ujostelemattomia runoja välimatkoista toisen ihmisen ja oman ihon sisällä, hiukset puhtaina hurmiosta, kielen vivahteita, virheitä ja elämän kaikkia värejä syleillen. 

kosketa minua 
kuin puron loppua 
käärmeenmuotoista köynnöstä 
pudonnutta vaahteran lehteä 

Esikoiskirjailija Kati Hiltunen. Kuva: Mimmu Korvenpää.

Kati Hiltunen (s. 1994) on oululaislähtöinen, nykyään Tampereella vaikuttava kirjailija ja lavarunoilija. Kotini on tuntematon manner on hänen esikoisteoksensa.

Verkkokauppa:

Tilaa painettu kirja!

tai

Osta sähkökirja!

Ilmestynyt toukokuussa 2020.

Myynnissä myös Rosebudin CityCenterin myymälään (Asematunneli, Helsinki) ja Nide-kirjakaupassa (Fredrikinkatu 35, Helsinki).

Kirjastoluokka 82.2. Ovh 19,90 e (nidottu), 9,90 e (e-kirja). Hinnat sisältävät alv:n, 10 %. Pehmeäkantinen, 73 sivua. ISBN: 978-952-7274-53-8 (nidottu), 978-952-7274-54-5 (pdf).

Kirjasta sanottua

”Tunteet vaihtelevat laidasta laitaan ja kietoutuvat matkoihin, luontoon ja vaihtuviin ihmisiin. Välillä liikutaan kaupungeissa, välillä katse suuntautuu aivan lähelle kohti iholle tulevaa luontoa. Siirtymät ja muutos eivät aiheuta milleniaalisukupolven runon puhujalle identiteetin kipuilua, sillä ne ovat osa identiteettiä. – – Lukiessa kaukomaille ja vaihtuviin elämänkokemuksiin palaavaa runoteosta korona-ajan rajoitusten aikana ei voi olla miettimättä yhtä asiaa: jos runon puhujan, ehkä jopa kokonaisen sukupolven kotina on ollut kansaton ja kansainvälinen maailma ja tuntemattomat mantereet tien päällä, missä koti on nyt?”
Siru Uusi-Seppälä Stiiknafuulia-lehdessä (8.3.2021)

Kirjailija puhuu

Kirjan virtuaalinen julkistustilaisuus.
Kulttuurivihkojen runoilta 16.11.2021. Kirjailija Kati Hiltunen ja kustantaja Elias Krohn.