Kulttuurivihkot on mukana Työväenkirjallisuuden päivässä Tampereella ensi lauantaina 7.9. klo 11–18. Kymmenen vuotta täyttävä Työväenkirjallisuuden päivä järjestetään perinteiseen tapaan tunnelmallisessa miljöössä Työväenmuseo Werstaassa (Väinö Linnan aukio 8). Kulttuurivihkojen ja muiden näytteilleasettajien pöydät sijaitsevat tällä kertaa viereisessä TR 5:n Vooninki-salissa (Väinö Linnan aukio 13, katutaso).

Esittelypöydällämme on saatavana sekä Kulttuurivihkot-lehteä että Kulttuurivihkojen kustantamia lukuisia kirjoja erikoishintaan. Pöydän takana on tavattavissa myös kirjailijoitamme, jotka voivat kertoa kävijöille kirjoistaan tai kirjoittaa omistuksia kirjoihin.

Uni Ojuva, jonka esikoisrunokokoelma Asentopuu on yksi Tampereen kaupungin tämänvuotisen kirjallisuuspalkinnon voittajista, saapuu paikalle noin klo 13. Tuula Hämäläinen, jolta on myynnissä sekä vasta ilmestynyt runokokoelma Amuletti että viime syksynä ilmestynyt kerros n, saapuu noin klo 14. Samaan aikaan on lupautunut paikalle myös Kalle Tamminen, jolta ilmestyi keväällä runokokoelma Yön saapuessa minä kuuntelen.

Työväenkirjallisuuden päivän varsinaiseen ohjelmaan sisältyy kirjailija Hannu Parosen haastattelu. Erkki Kiviniemi haastattelee häntä Werstaan toisen kerroksen Työväentalossa klo 14.45. Otsikkona on "Sanan sapelilla ajan henkeä vastaan". Haastattelijana on Erkki Kiviniemi. Paroselta ilmestyi keväällä Kulttuurivihkojen kustantama aforismikokoelma Aikaa kuluttamassa – mietintöjä 2000-luvulta.

Työväenkirjallisuuden päivän tämänvuotisena teemana on "mammona". "Rahan, voittojen, varallisuuden ja jatkuvan talouskasvun tavoittelu on jo pitkään polkenut alleen inhimilliset ja ympäristöarvot, eikä radikaalia muutosta ole näköpiirissä. Mihin ahneus ja mammonan palvonta johtavat? Miten mammona ilmenee nyky-yhteiskunnassa, kirjallisuudessa, tavallisen ihmisen arjessa?" kysytään tapahtuman esittelyssä.

Pääpuhujaksi saapuu opetusministeri Li Andersson. Hän puhuu Bertel-salissa (toinen kerros) klo 11.00–11.30 pidettävissä tapahtuman avajaisissa.

Työväenkirjallisuuden päivään on vapaa pääsy. Kulttuurivihkot toivottaa tervetulleeksi esittelypöydän ääreen ja kehottaa muutenkin osallistumaan tapahtumaan. Näytteilleasettajien rakennukseen pääsee samalta sisäpihalta kuin Werstaalle, ja siellä on pääohjelman taukojen aikana myös lyhyitä esityksiä.

ILMOITUS