Kulttuurivihkojen eduskuntavaalistudio 2011Kulttuurivihkot seuraa presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen ääntenlaskentaa suorassa videolähetyksessä vaali-iltana sunnuntaina 22.1. klo 19–23. Lähetystä voi katsoa internetissä tällä sivustolla. Ohjelmassa on täydellisen vaalitulosseurannan ohessa keskusteluja presidentin toimenkuvaan eli ulkopolitiikkaan liittyvistä aiheista. Studioon saapuu useita kiinnostavia asiantuntijavieraita. Kulttuuriohjelmaakin on: musiikkivieraana on heti lähetyksen alussa Leevi Launis, ja house bändinä kuullaan Åperation Ålandia. Lähetykseen saadaan myös tunnelmia eri ehdokkaiden vaalivalvojaisista.

Kello 19.40 studioon saapuu Aleksanteri-instituutin johtaja, professori Markku Kivinen, jonka kanssa keskustellaan aiheesta "Suomi, Venäjä ja Nato". Hänen kanssaan jännitetään myös ensimmäisiä vaalituloksia, jotka tulevat klo 20.00.

Kello 20.30 keskustellaan ihmisoikeuspolitiikasta Suomen Amnestyn ihmisoikeustyön johtajan Päivi Mattilan sekä Ihmisoikeusliiton pääsihteerin Kristiina Kouroksen kanssa. 

Kello 22.00 aiheena on Lähi-itä. Alueen ongelmavyyhtejä ja Suomen Lähi-idän-politiikkaa pohtivat Ylen eläkkeellä oleva ulkomaantoimittaja Hannu Reime sekä opiskelija ja kansalaisaktivisti Bruno Jäntti.

Studioisäntänä on Kulttuurivihkojen päätoimittaja Elias Krohn ja juontajana hänen lisäkseen toimittaja ja historioitsija Aleksi Ahtola.

Lähetys on Kulttuurivihkojen neljäs vaalistudio, mutta ensimmäinen presidentinvaalistudio. Jos vaaleissa tulee toinen kierros, studiolähetys on luvassa myös toisen kierroksen vaali-iltana.

SIIRRY LÄHETYSSIVULLE

Tapahtuma on myös Facebookissa

ILMOITUS