Jukka Paaso on toiminut Turun yleissuunnitteluarkkitehtina 1987–2010. Osallistunut virassa mm. yleiskaavoitukseen, lähiöiden uudistamiseen sekä maahanmuuttajien asumiseen ja esteettömyyssunnitteluun. Turun kaupunginvaltuuston jäsen 1992-2000 (ensin Vihreissä, sitten SDP:ssä). Turun taudin, edustuksellisten vallankäyttäjien valkokaulusrikollisuuden tutkija. Nyt eläkkeellä Kauhavalla. Harrastaa kirjoittamista, kuvataidetta, historiaa ja filosofiaa.

Kansainvälisyys ja dialektiikka

KYSYMYS ”TIETÄMISESTÄ” on tulossa koronakriisin johdosta puheenaiheeksi? Kuitenkin vieläkin ”TIETO ON VALTAA” (Bacon) on päällimmäisenä.

Poliitikot esiintyvät aina positiivisina, varmoina, kaikkitietävinä ja -hallitsevina sekä edistysuskoisina.

Ikirouta sulana

25.12.2020

KAIKKI ON KANSAINVÄLISTYMÄSSÄ.

ILMASTONMUUTOS on yllättänyt ”KANSAINVÄLISENÄ ILMIÖNÄ”. Ensin yllätti suurten jäätiköiden sulaminen, viimeksi on yllättänyt Siperian ikiroudan sulaminen.

VALTIOT haluaisivat silti jatkaa entiseen tyylin. Kuitenkin kun ILMASTO LÄMPENEE, myös esimerkiksi myytti ”valkeasta suomalaisesta joulusta” on mennyttä. Eikä KANSAINVÄLISTÄ RAHAAKAAN voi enää heittää enää ulos Suomesta. SUOMEN KANSANTALOUTEEN JA omaan kansalliseen rahaan eli MARKKAAN ei voi palata enää koskaan.

MIKÄ OLEMINEN JA UUSI MAAILMANJÄRJESTYS?

Georg Henrik von Wrightin kirja Tieto ja ymmärrys (1999, kirjani kansi on aiheellisesti MUSTA) alussa (kappaleessa LUKIJALLE, sivut 5-11) von Wright kertoo arkkitehti-taiteilija Gustav Strengellin (1878-1937) kirjoituksesta ”DE STORA ARKITEKTURERNAS UPPKOMST ENLIGT SPRENGLER”, kirjoitus sisältyy Strengellin kirjaan ”Byggnaden som konstverk” (1928). Von Wright kertoo, että ”Se laski pohjan sille käsitykselle HISTORIASTA (suurennos JP), joka kouluvuosistani asti on leimannut ajatteluani”.

OTETAAN SUOMI TAKAISIN - 3

0. MAAPALLON LAAJUISEN ILMASTONMUUTOKSEN JA KORONAVIRUSPANDEMIAN SEURAUKSET TEKEVÄT VAKUUTTUNEEKSI SIITÄ, ETTÄ KOKO IHMISKUNNALLA ON NYT RATKAISTAVANA KANSAINVÄLINEN HAASTE.

MUTTA ”KAHTIA JAKAUTUNEEN MAAILMANPOLIISIN” ÄSKEISETKÄÄN ”UUDEN ROOMAN PRESIDENTINVAALIT” (USA) EIVÄT VOI RATKAISTA NYKYISIÄ MAAPALLON LAAJUISIA ONGELMIA.

OTETAAN SUOMI TAKAISIN - 2

20.10.2020 (muutoksia 26.10. ja 27.10.)

1. ITSE ITSENI TUTKISKELUSTA

VALTIOIDEN MAAPALLO ON MURTUMASSA.

”MAAPELLON TEHTAANA” TUNNETTU KOMMUNISTINEN KIINA EI HALUA ENÄÄ RAKENTAA TALOUTTAAN ISOJEN KAUPPAKUMPPANIENSA KANSSA (KIINA ei halua olla enää pelkkä HALPATUOTANTOMAA, kts. YLE ULKOMAAT 28.10.2020).

Seuraavaksi Kiina on sulkemassa lisää ovia teollisen totaalikapitalismin valtioihin. Suomen valtiojohtoisen FINNAIRINKIN konkurssi näyttäisi tätä taustaa vasten pikkuseikalta.

OTETAAN SUOMI TAKAISIN - 1

12.10.

TOINEN KOTITIETOKONEENI HAJOSI. KONE alkoi POISTAMAAN itsestään VANHOJAKIN PÄIVITYKSIÄ. Sitä ennen se välähteli, himmeili ja temppuili kuten aina ennenkin.

Tämä tekstini on kirjoitettu toisella ”LÄPYSKÄLLÄ”, jossa on jo valmiina sininen leima hitaasta koneesta.

*

Minulla on myös ”TIETOKONESANAKIRJA”. Se on usein välttämätön apu, koska digimaailma on luonut jo myös kokonaisen uuden KIELEN.

Vieras laji ja Suomen sisu

PERUSSUOMALAISTEN (PS) KANNATUS on pysynyt SUOMESSA pitkään hyvin korkealla tasolla sen jälkeen, kun JUHA SIPILÄN (keskusta) hallituksen ministeriksi valittu TIMO SOINI väistyi syrjään puolueesta.

HALLITUSVASTUUSEEN perussuomalaisia ei ole kuitenkaan pyydetty jostakin syystä.

MUSTAN VALUN SANA

1. PERINTEISESTÄ TIETÄMIS-, TODELLISUUS-, HALLITSEMIS- JA EDISTYSUSKOSTA EI OLE KORONAVIRUSPANDEMIAN JYRÄÄMISEN JÄLKEEN MITÄÄN JÄLJELLÄ.

VASTA KUN TIETOUSKO PÄÄTTYY, MURTUU MYÖS VASTARINTA MAAPALLON KANSAINVÄLISTYMISTÄ VASTAAN.

Kaikki muuttuu, ei palaa entiselleen mikään

VALTIOIDEN LOPPU LÄHESTYY. KULJEMME KOHTI KANSAINVÄLISTÄ MAAPALLOA.

YLE ULKOMAAT uutisoi 13.9.2020, että ”Kreikka vahvistaa asevoimiaan keskellä aluekiistaa Turkin kanssa: 18 hävittäjää Ranskasta ja tuhansia uusia sotilaita”. TURKILLA JA EU:LLA ON OLLUT KIISTOJA NIIDEN PAKOLAISSOPIMUKSESTA. KREIKKA, TURKKI JA RANSKA OVAT NATON JÄSENIÄ.

Ihmisenä oleminen, tietäminen ja hallitseminen

EDISTYSUSKOISTA SUOMEA pidettiin jokin aika sitten KOULUOPETUKSEN MALLIMAANA. Nyt SUOMI MARKKINOI ITSEÄÄN VIRUSTORJUNNAN MALLIVALTIONA.

Suomalaiset eivät kuitenkaan TIEDÄ EIVÄTKÄ HALLITSE MITÄÄN yhtään paremmin kuin muu ihmiskunta.

Ilmastonmuutos ja viruspandemia murtavat kaiken tähänastisen

0. ”YKSILÖN JA TAITEEN VAPAUS-kirjoitukseni perustuvat IHMISENÄ OLEMISEN IHMETTELEMISEEN.

Tämä on käsitykseni:

EN USKO TIETOON TIETEESEEN SEKÄ KAIKEN HALLITSEMISEEN (”TIETO ON VALTAA-AJATTELUUN JA TOIMINTAAN) enkä siihen, että TÄÄLLÄOLOSSAHENKI TOTEUTTAA SUUNNITELMAANSA”.

ILMOITUS