Orjuus, rasismi ja Yhdysvaltojen presidentinvaalit

Tulevaisuudella on pitkä menneisyys. Näin on myös Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa. USA:n yli 200-vuotinen demokraattinen traditio on yksi maailman vanhimmista, painottaa saksalainen Der Sozialismus -lehden kirjoittaja pohtiessaan Yhdysvaltojen demokratian nykyistä kriisiä.1 New York Times -lehden toimittaja Nikole Hannah-Jones vaati puolestaan ottamaan huomioon orjuuden historian puhuttaessa Yhdysvaltojen demokratiasta. Hänen mukaansa demokratian sijasta sitä voisi kutsua orjakratiaksi (HS 10.10. 2020).

Yhdysvaltojen vaalit: politiikka sodankäyntinä

"Me olemme menossa kohti diktatuuria”, varoittaa Obaman hallituksen entinen jäsen. ”Tuhoaako Trump amerikkalaisen demokratia?” Näin kysyy Spiegelin US-kirjeenvaihtaja Rene Pflister. Trump on twiitannut unelmavideonsa, jossa tekstinä on: "Trump 2020, Trump 2024, Trump 2028".1 Mikä on amerikkalaisen demokratian tila ja mihin Yhdysvallat ovat menossa? Nämä ovat maailmanpolitiikan keskeisiä kysymyksiä tällä hetkellä presidentinvaalien lähestyessä.

#JeSuisProf

Ajattele vapautta.

Ajattele vastuuta.

Ajattele mitä ajattelet vapaasti.

Yöpakkanen

Valuu kastepisara kielonvartta,

kiehahtaa järvi

kuumalle taivaalle

MUSTAN VALUN SANA

1. PERINTEISESTÄ TIETÄMIS-, TODELLISUUS-, HALLITSEMIS- JA EDISTYSUSKOSTA EI OLE KORONAVIRUSPANDEMIAN JYRÄÄMISEN JÄLKEEN MITÄÄN JÄLJELLÄ.

VASTA KUN TIETOUSKO PÄÄTTYY, MURTUU MYÖS VASTARINTA MAAPALLON KANSAINVÄLISTYMISTÄ VASTAAN.

Dille diggaa klasaribiisejä

Rupesin syyskuun alkupuolella kuuntelemaan vanhaa tuttua klassisen musiikin ohjelmaa, mutta mitä ihmettä YLE Radio 1:stä tulikaan? Ei Klassikkoparatiisia vaan Klasariparatiisi. Siis mikä? No olihan ohjelmassa vanha tuttu Eva Tigerstedt omaan turvalliseen tyyliinsä pitämässä hienoa ohjelmaansa, mutta mitä ihmettä nimen muuttamisella muka saavutettiin? Yrittääks fiksu friidu joteski diivailla? Ainaski heittää nastaa läppää. Et pitäis olla messissä klasariskenessä? OMG!

Avoin kirje HUS Apuvälinekeskukselle ja apuvälineiden sopimustoimittaja Haltija Group Oy:lle

Maailma HUS apuvälineyksikössä
lienee tasainen
Ei kuoppia, rinteitä, esteitä
Ei tarvetta auttaa, tehdä mitään
HUS apuvälinekeskuksessa paimenilla
on vain yksi elämäntehtävä,
vartioida kirstua
yksinäisellä vuorenhuipulla,
josta viemärijärjestelmä viettää
jyrkästi laaksoon

Raja

suljettu raja

  lasia ilman ympärillä

  ilmaa lasin ympärillä

ILMOITUS