Nimekkeet

Mari Saloheimo & Juliana Hyrri: Repo-Rangan ja Neste-Hukan kävelyretki

Repo-Ranka lähtee kävellen isoäitinsä luokse ja ottaa ystävänsä Neste-Hukan mukaan. He ovat viemässä herkkukoria isoäidille, mutta kuinka käy herkkukorin sisällön?

Veli-Matti Huhta: Aallot kuun rannassa

Mikä yhdistää Paavo Pesusientä ja Jean-Luc Godardia, hallitsevan luokan kieltä ja Keski-idän ajattelua, Troijan kuninkaallisia ja Popedaa? Elokuvaesseitä.

Hanna-Leena Ylinen: Kilpikaarnaihminen

Oivaltavia ajatuksia ja pieniä tarinoita ihmisen ja luonnon suhteesta.

Asta Piiroinen: SanTangon Satama

Argentiinalainen tango on suomalaisille tuttua – vai onko sittenkään? Asta Piiroisen SanTangon Satama on matka Buenos Airesiin, mutta ei riemutunnelmiin vaan syvempiin pohjavirtoihin.

Tuula Hämäläinen: Sateenkaarikäärme

huolimattomassa unessa hän juoksee takki auki / vuorin alta työntyy tumma ketju fossiileja

Heikki Niska: Tosisaan nolua

Kalajoen murteella kirjoitettu lyhytproosakokoelma on harvinaislaatuista murrekirjallisuutta. Tragikoominen, rehellisen kaihtelematon ja omaelämäkerrallinen teos kertoo aluksi yksinäisestä ja epävarmasta miehestä, joka on lähtenyt etelään töiden perään ja etsii elämänsä miestä.

Lassi Rajamaa: Asiat joita vielä on

Runoja asioista, jotka tekevät elämän merkitykselliseksi. Luovan ihmisen havaintoja ja tulkintoja luonnosta, jonka osa hän on. Filosofiset pohdinnat virtaavat vapaasti vailla tarvetta löytää lopullisia totuuksia. Visuaalisuus ja musiikillisuus ovat vahvasti läsnä.

Aija Andersson: Amputaatio

Runokokoelma kuvaa koskettavasti vakavaan sairauteen ja vammautumiseen liittyviä tunteita.

Elias Krohn (toim.): Mureneva valtio – Näkökulmia Suomen valtionhallinnon henkilöstöpolitiikkaan

Valtion budjettitalouden henkilöstö väheni 30 vuodessa kahdella kolmanneksella. Mitä tämä on merkinnyt henkilöstön ja yhteiskunnallisten palvelujen kannalta?

Heikki Niska: Hornanperän hurjapäät

Kolmesta noitasisaruksesta kaksi asuu maalla, Hornanperällä, ja yksi Helsingin Sörnäisissä. Hornanperässä korppi raakkuu ja noita nokkosteetä hauduttaa. Lehmä näkee unta, jossa rairuoho kasvaa haaksi, Herra Huikuri laskee luikuria ja sateenkaari on oiva liukumäki.