KULTTUURIVIHKOT
Tilaa 
Kulttuurivihkot!

Nato-kiima valtasi toimittajat

8.4.2006 klo 14.47

SEINÄJOKI. Vasemmistoliiton puoluevaltuuston lauantainen tiedotustilaisuus Seinäjoella kului Nato-jankkauksen merkeissä. Useat toimittajat tivasivat puoluevaltuuston puheenjohtajalta Katja Syväriseltä, kansanedustaja Minna Sirnöltä ja puheenjohtajana toimivalta Risto Kalliorinteeltä puolueen Nato-kantaa.

Tiedotustilaisuudessa puoluejohto 
joutui toimittajien Nato-kiiman kohteeksi.
Minna Sirnö (vas.), Aulis Ruuth, Katja Syvärinen ja Risto Kalliorinne joutuivat toimittajien Nato-kiiman kohteiksi.

Toimittajat kysyivät, onko Nato-jäsenyys kynnyskysymys hallitusneuvotteluissa ja eroaisiko puolue sellaisesta hallituksesta, joka päättäisi viedä Suomen Natoon.

Kalliorinne sanoi ensin, että voimassa oleva puoluekokouksen päätös, jonka mukaan Suomen ei tule liittyä Natoon, sitoo myös hallitusneuvottelijoita. Syvärinen luonnehti kysymystä haastavaksi.

Kun toimittajat edelleen vaativat tarkempaa selvitystä siitä, onko Nato kynnyskysymys hallitusneuvotteluissa, Kalliorinne sanoi kysymyksen olevan "niin haastava, että sitä voi luonnehtia kynnyskysymykseksi".

Minna Sirnö muistutti toimittajia siitä, että suurin osa suomalaisista vastustaa Natoon liittymistä ja vain kokoomus on jollain lailla Nato-myönteinen puolue. Siksi kysymys ei hänestä voi olla seuraavissa hallitusneuvotteluissa ajankohtainen.

Tämäkään ei riittänyt toimittajille, vaan kysely Natosta jatkui, kunnes puheenvuoron lopulta sai TV-uutisten toimittaja, joka kysyi eri asiasta. Hän oli odottanut Katja Syvärisen hänelle lupaamaa kysymysvuoroa pitkään, koska useat miestoimittajat riistivät hänen puheenvuoronsa. Tähän puheenjohtajaehdokas Syvärinen oli kyvytön puuttumaan.

Ministeri Eetos Erkko
Lehdistöneuvos Janne Sibelius

Vasemmistoliiton puoluevaltuuston kokous 8. - 9.4.2006

Arhinmäki: Käynnissä on parjauskampanja (8.4.2006)
Mikä ehdokkaissa mättää? (5.4.2006)

etusivu : juttuarkisto : vasemmistoliiton syväanalyysi

JUTTUARKISTO>

VIDEOARKISTO>

LEHTIARKISTO>

ASIAKASPALVELU>

MEDIAKORTTI>

AVUSTAJILLE>

YHTEYSTIEDOT>

LINKIT>

Tilaa 
Kulttuurivihkot!

Valaan kasvot | Lehden esittely | Luku-urakka | Asiakaspalvelu | Yritysesittely | Mediakortti