KULTTUURIVIHKOT
Tilaa 
Kulttuurivihkot!

Kultin laatulehtipalkinto Tulvalle

27.10.2006

Helsingin Kirjamessuilla ensimmäistä kertaa jaetun Vuoden laatulehti -palkinnon sai Tulva-lehti. Palkinto on suuruudeltaan 2 500 euroa ja taiteilija Ville Rannan teos. Pääpalkinnon lisäksi tuomaristo antoi kunniamaininnat Ananda- ja Ny Tid-lehdille.

Tuomaristo piti Tulvan asennetta tuoreena ja sähäkkänä, ja kiinnitti huomiota juttujen korkeaan tasoon ja hyvään toimitustyöhön. Lehden graafista ilmettä kiitettiin erityisesti kokeilevuudesta. Tulvaa julkaisee Unioni Naisasialiitto Suomessa ry.

Kilpailun tuomareina olivat toimittaja Marketta Mattila, toimittaja-kouluttaja Marketta Rentola ja kuvittaja Matti Pikkujämsä.

Yksi kunniamaininnoista annettiin joogalehti Anandalle. Perinteikkään vasemmistolaisen Ny Tid -lehden nostivat kunniamainintasijalle tuomariston laadukkaiksi ja tietopitoisiksi kuvaamat artikkelit.

"Lehti onnistuu käsittelemään laajalti maailman tapahtumia, mielipiteitä, kulttuuria, ihmisiä ja ylipäänsä asioita, joita ei ole muissa lehdissä", Kultin tiedotteessa todetaan.

Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry jakoi palkinnon nyt ensimmäistä kertaa. Palkinnon tavoitteena on tuoda esiin laadukkaita kulttuurilehtiä ja muistuttaa niiden merkityksestä osana suomalaista mediaa. Liitto korostaa, että joukkoviestinnän omistuksen keskittyessä entisestään pienlehdet ovat yhä tärkeämmässä roolissa yhteiskunnan moniäänisyyden ja monikasvoisen julkisuuden puolestapuhujina.

Kulttuurivihkot

VIDEO

Laatulehtipalkintojen jako ja kulttuurilehtiseminaari
(MPEG4; 90 megatavua)
Parhaat palat Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liiton seminaarista Helsingin kirjamessuilta.

Aiheesta muualla

Ny Tid
Tulva

etusivu : juttuarkisto

JUTTUARKISTO>

VIDEOARKISTO>

LEHTIARKISTO>

ASIAKASPALVELU>

MEDIAKORTTI>

AVUSTAJILLE>

YHTEYSTIEDOT>

LINKIT>

Tilaa 
Kulttuurivihkot!

Valaan kasvot | Lehden esittely | Luku-urakka | Asiakaspalvelu | Yritysesittely | Mediakortti