KULTTUURIVIHKOT
Tilaa 
Kulttuurivihkot!

Paavo Arhinmäki on paras puheenjohtaja Vasemmistoliitolle

KOMMENTTI 8.3.2006

Suvi-Anne Siimeksen pitkään jatkunut sekoilu Vasemmistoliiton puheenjohtajan paikalla johti lopulta väistämättömään: hän jätti puolueen johdon 1. maaliskuuta.

Siimeksen ero tuli hankalaan aikaan. Oikeaa seuraajaa ei ollut vielä puolueessa ehditty pohtia. Vasemmistoliiton tulevaisuuden kannalta olisi järkevintä valita tehtävään Paavo Arhinmäki, entinen nuorisoliiton puheenjohtaja, joka työskentele nykyään kansanedustaja Esko-Juhani Tennilän avustajana.

Vasemmistoliitto voi vain uudistua tai näivettyä. Puolueen kannatuksesta valtaosa on yhä peräisin maakunnista - pääasiassa miehiltä, joilla on ollut vuosikymmenet kommunistisen puolueen jäsenkirja. Siksi puolueen liikkuvat äänestäjät liikkuvat vain hautaan ja vihreiden uho Vasemmistoliiton ohittamisesta jää ensi vaaleissakin vain suunsoitoksi.

Mutta mistä saada puolueeseen uusia jäseniä? Arhinmäen kiistaton ansio on juuri nuorisotyössä, joka moninkertaisti Vasemmistonuorten jäsenmäärän. Hän teki Vasemmistoliitosta nuorten silmissä houkuttelevan punavihreän puolueen, jolle tärkeitä arvoja ovat oikeudenmukaisuus, tasa-arvo ja kestävä kehitys.

Valitettavasti politiikan toimittajilta on jäänyt havaitsematta tämä Vasemmistoliitossa viime vuosina tapahtunut muutos. Huomiotta heiltä jäi myös, että Arhinmäki sai vuoden 2004 kunnallisvaaleissa 14:nneksi eniten ääniä koko maassa, ja huomattavasti enemmän kuin moni istuva helsinkiläinen kansanedustaja.

Jos puolueen johtoon valitaan nyt vanhan liiton mies tai mitään sanomaton kansanedustaja Minna Sirnö, äänestysikään tulevat nuorisoliittolaiset jättävät puolueen. Vihreitä alkaa äänestää vähemmistö, joka ei koe puoluetta liian oikeistolaiseksi. Osa turhautuu parlamentarismiin kokonaan ja keskittää yhteiskunnallisen toimintansa kansalaisjärjestöihin.

Puolueen tulevaisuuden kannalta nyt on viimeinen tilaisuus nostaa nuori ja taitava Arhinmäki Vasemmistoliiton keulakuvaksi.

Ari Lahdenmäki

Aiheesta muualla Kulttuurivihkoissa

Kommentti: Tahtopoliitikon nousu ja tuho (1.3.2006)

Video: Siimeksen lähtö (2.3.2006) (MPEG4 | 15 Mt | 16 min)

Suvi-Anne Siimes eroaa (1.3.2006)

Vasemmistonuoret moittii Suvi-Anne Siimestä (21.2.2006)

etusivu : juttuarkisto

JUTTUARKISTO>

VIDEOARKISTO>

LEHTIARKISTO>

ASIAKASPALVELU>

MEDIAKORTTI>

AVUSTAJILLE>

YHTEYSTIEDOT>

LINKIT>

Tilaa 
Kulttuurivihkot!

Valaan kasvot | Lehden esittely | Luku-urakka | Asiakaspalvelu | Yritysesittely | Mediakortti